Skip to content Skip to footer

Instalarea Google Analytics 4 cu ajutorul Google Tag Manager

Haide să instalăm Google Analytics 4 pe website-ul tău cu ajutorul unui tag creat în Google Tag Manager. Vezi cum poți instala Google Tag Manager
Chiar de pe prima pagină a GTM apasă pe „ Add a new tag ”, iar apoi selectează  „Tag Configuration ”.


Oferă-i tag-ului o denumire folosind câmpul aflat în partea stângă a ecranului tău.

 În cazul de față, ceea ce ne trebuie nouă este „ Google Analytics GA4 Configuration ”

În câmpul imediat următor, introdu Measurement ID-ul copiat din GA4

Acum trebuie să alegem care este tigger-ul tag-ului nostru.

Pentru a instala Google Analytics 4 pe toate paginile website-ului tău, triggerul pe care trebuie să îl folosești este  „ All Pages  ”. Pe scurt, tag-ul este declanșat automat pentru fiecare pagină. În cazul în care acest termen de „ declanșare ” face ca lucrurile să pară puțin încâlcite, gândește-te la trigger ca la un semnal de start care face ca autobuzul care are în el codul de GA4 să plece din stație către website-ul tău

După toți acești pași, cam așa ar trebui să arate configurația tag-ului creat. De asemenea, denumește-ți tagul în cadrul secțiunii din partea stângă-sus a acestui mini-tab.Tagul creat fiind cel destinat instalării Google Analytics 4, pune-i un nume precum „ Configurație GA4 ”, „ Tag GA4 ”, sau „ Google Analytics 4 ” pentru a-l putea recunoaște mai târziu cu ușurință dintre toate acele tag-uri pe care le vei mai crea.

Apasă pe save și vei fi trimis înapoi pe pagina principală a Google Tag Manager. 

Pentru a aplica toate modificările și instala tag-urile create, apasă pe acel buton de Submit din colțul drept al ecranului.

Este prima și singura dată când vei instala pe website-ul tău un tag de tipul

„ GA4 Configuration ”, acesta fiind folosit doar atunci când îți dorești să conectezi un cont nou de GA4 la un site web, ceea ce tu deja ai făcut. 

Dacă în viitor vei avea încă un alt site, sau dacă ai chiar și la acest moment două website-uri, mai creează un cont de GA4 și de asemenea încă un cont de GTM și urmează aceiași pași pentru a-l conecta la platforme, evident, folosind codurile de instalare ale containerului și proprietății noi create.