Skip to content Skip to footer

Engleza nu mai este o problemă – Extensie Google Translate

În cazul în care engleza nu a fost niciodată zona ta de confort, nu este nevoie să simți acest lucru ca fiind un impediment între tine și obiectivele tale din spațiul online. Ai citit acest capitol până acum și ai vazut că sunt foarte multe cuvinte în engleză, multe noi chiar și pentru cei cunoscători, așa că nu trebuie să te simți descurajat, sau să consumi foarte mult timp pentru a înțelege toți acești termeni noi. Cum acest ebook nu trebuie să fie un dicționar, iar tu la final trebuie să te poți descurca de unul singur și să nu depinzi de explicațiie de aici, haide să îți arât o metodă foarte ușoară și la îndemână pentru oricine de a traduce orice text al unei pagini.

Deschide o fereastră nouă în Google și caută „ extensie google translate ”.

Instalează extensia în browser. Instalarea va dura câteva secunde, iar imediat după o vei putea găsi oricând apăsând pe acel icon în formă de piesă de puzzle din bara de sus a ferestrei deschise

Pentru a nu fie nevoie să apeși pe acel icon de fiecare dată când vrei să modifici ceva la extensiile tale, te poți folosi simbolul de pin al unei extensii pentru ca aceasta să fie mereu afișată în bara de sus, exact cum vezi și în imaginea atașată.

Apasă pe extensie și mergi către „ Extension Options ” pentru a putea selecta limba în care textele să fie traduse de acum înainte.

Alege româna și de asemenea, păstrează bifată prima opțiune, iar de fiecare dată când vei selecta un text, o mică bulină va fi afișată lângă acesta pentru a-ți oferi posibilitatea de a-l traduce pe loc.

Salvează modficările și acum hai înapoi pe Google Analytics pentru a vedea practic cum te poți folosi de această extensie.

La acest moment voi traduce un text aflat pe contul Demo de Google Analytics oferit în mod gratuit de cei de la Google. În cazul în care îți dorești să te acomodezi cu mediul de lucru din interiorul GA4, poți merge către pagina lor destinată conturilor Demo prin link-ul de aici.

Selectează orice text îți dorești și vei vedea că lângă text a apărut un mic icon al Google Translate. Dă click pe el, iar textul selectat va apărea tradus imediat.